Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Doorleren op de werkvloer

De ontwikkelingen in de voedings- middelenindustrie gaan snel. De belangrijkste trends zijn: verduurzaming van de voedselketen; voedselveiligheid, gezondheid en gemak en de opkomst van nieuwe technologieën zoals de inzet van robots (Rabobank, cijfer en trends).

Voeding en Techniek

Goed opgeleide werknemers zijn van essentieel belang om vorm te geven aan deze trends. Niet alleen op universitair of HBO niveau maar ook op MBO niveau. Dit kan via de individuele bedrijfsopleiding Voeding en Techniek van Helicon Opleidingen op MBO niveau 3 of 4.

MBO Voeding en Techniek

Wat bieden we?

  • Een combinatie van Procestechnologie (voeding) en Procestechniek.
  • Ervaren trainers op het gebied van voedingsmiddelentechnologie, procestechniek, communicatie en leidinggeven.
  • 3 blokken van 15 opleidingsdagen per blok. In het derde blok wordt een verbeterproject uitgevoerd.
  • Werkplekopdrachten vormen de praktijkcomponent. Dit is maatwerk en wordt bedrijfsspecifiek ingevuld.
  • De begeleiding op de werkvloer is in handen van een praktijkopleider uit het bedrijf en een coach vanuit Helicon Opleidingen.

Opleidingsplattegrond

Modules niveau 3

 

Modules niveau 4

 

Beheersen Apparatuur

Communicatie

Continu Verbeteren

Engels

Duurzaamheid

Herhaling techniek en technologie

Efficiënt produceren

Leidinggeven / aansturen

Functioneren in een organisatie

Nederlands

Kwaliteit jouw zorg

Optimaliseren Proces

Nederlands

Plannen en organiseren

Product- en procesanalyse

Rekenen

Rekenen

 

Starten, draaien, stoppen

 

Veilig en gezond werken

 

Organisatie

  • Uw medewerker volgt samen met medewerkers van andere bedrijven de opleiding
  • De opleiding wordt in kleine groepen (10-14 cursisten) gegeven
  • De opleidingsdag is op vrijdag
  • De opleiding heeft twee instroommomenten per jaar, in januari en september

Tijdsduur

  • De opleiding duurt 1,5 jaar

Locatie

  • De lessen worden wisselend gegeven op Helicon MBO Helmond en op de deelnemende bedrijven. Zo kijken de cursisten ook eens bij een ander in de keuken.

Kosten en subsidie

  • De kosten voor deze opleiding zijn € 2125,- (1,5 jaar) plus het wettelijke verplichte lesgeld van € 573,- per jaar.
  • De opleiding komt in aanmerking voor de subsidie praktijk-leren. Deze bedraagt voor 1,5 jaar maximaal € 4.050,-.

Voorwaarden voor deelname

  • Niveau 3: minimaal twee jaar ervaring als operator in een voedingsmiddelen bedrijf.
  • Niveau 4: minimaal een niveau 3 opleiding (voedingsmiddelentechnologie of procestechniek) en minimaal twee jaar ervaring als operator in een voedingsmiddelenbedrijf.
  • Indien de cursist minder dan drie jaar geleden een MBO opleiding heeft gevolgd gelden afwijkende financiële voorwaarden.

Aanmelden en inschrijfprocedure

  • De cursist wordt aangemeld door het bedrijf
  • Het bedrijf ontvangt een samenwerkingsovereenkomst
  • De cursist ontvangt een uitnodiging voor het intakegesprek, de AMN-toets (meting capaciteit en persoonlijkheid) en een toets Nederlands en Rekenen. Voor niveau 4 is er ook een toets Engels.

Naar aanleiding van de intakeresultaten wordt de cursist geplaatst op niveau 3 of 4.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Frans Demarteau telefonisch (0492 - 52 39 83) of per mail f.demarteau@helicon.nl.

Meld u aan


Uitgelicht


Zoeken

Praat mee op: