Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Helicon verwelkomt 12e groep Boomverzorgers / ETW-ers

De bblopleiding Boomverzorging / ETW bestaat al bijna tien jaar. Het is de enige boomverzorgingsopleiding die door de branchevereniging VHG wordt ondersteund. De vraag naar boomverzorgers is groot.

‘Werkgevers bellen regelmatig op of ik een leerling ken die nog werk zoekt’, vertelt opleider Corik Geurts.

Al meer dan vijfendertig jaar wordt er les in boomverzorging gegeven in Eindhoven. Voordat de Helicon-opleiding bbl Boomverzorging/ETW in 2008 van start ging, werden er twee cursussen gegeven voor deze branche: de cursus Uitvoering boomverzorging en de cursus Werkvoorbereiding boomverzorging. De cursus Uitvoering boomverzorging – de naam zegt het al – was praktijkgericht. De cursus Werkvoorbereiding boomverzorging was theoretisch en bood verdieping bij onderwerpen zoals groeiplaatsconstructies, ziektes en plagen, boomveiligheidsaspecten etc.

 

Auteur: Sylvia de Witt

Lees het hele artikel op de website van boomzorg.


Uitgelicht


Zoeken

Praat mee op: