Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Leerling van Helicon is 450e leerling van VHG-branche-opleidingen

Met een groot tekort aan vakbekwame mensen in de hoveniersbranche is VHG blij met een stijgend aantal leerlingen dat het vak wil leren. En wij zijn natuurlijk blij dat die leerlingen daarvoor bij Helicon komen. Erik Bakermans volgt in Eindhoven de vakopleiding en was begin oktober de 450e leerling van dit jaar bij VHG.

Cursist wordt gefeliciteerd met het behalen van zijn getuigeschrift 

Kiezen voor groen

Deelnemer Erik Bakermans (24) komt uit een agrarische familie, maar koos voor een opleiding en een baan in de metaalsector. Toch beviel hem dat niet goed. “Ik wilde liever lekker buiten in het groen werken. Het liefst met een diploma op zak, dus daarom ben ik de vakopleiding gaan doen. Hierna wil ik graag verder met de vervolgopleidingen.” Bakermans werkt sinds afgelopen voorjaar bij Hoveniersbedrijf Somers in Valkenswaard.

Aandacht voor het groene vak

De afgelopen jaren is het aantal deelnemers in de VHG Branche-opleiding gestaag gegroeid. Dat is onder andere te danken aan de extra inspanningen van VHG en de deelnemende scholen in de promotie en werving. De Branche-opleiding is het sluitstuk van het instroom- en onderwijsbeleid van VHG. Om jongeren te interesseren wordt nauw samengewerkt met een groot aantal vmbo-scholen. Om mbo-leerlingen vast te houden en goed op te leiden is het project ‘Excellente scholen - Excellente leerbedrijven’ opgezet en voor zij-instromers is er dus de VHG Branche-opleiding.


Uitgelicht


Zoeken

Praat mee op: